V.Podbrdská Rallye Legend

29.05.2016 23:23

Třetí květnová sobota se stala pro Krtek Racing Team úvodem do letošní závodní sezony. Veškeré přípravy probíhaly několik dní předem v klasicky hektickém tempu, takže páteční seznamování s tratí vedoucí krásnou krajinou kolem nedalekého Nepomuka by se dalo nazvat odpočinkovou záležitostí. Oproti loňskému ročníku se nejely RZ ve stylu okruhu, ale bylo potřeba trasu jednotlivých RZ důkladně nacvičit.
Závodní speciály se zdály být připraveny a tak nic nebránilo tomu, aby se v sobotu brzo ráno postavily na start posádka ve složení Veronika Kotková-Jan Cimr, kteří bojovali o umístění ve skupině Pravidelnosti. Druhou posádku startující za Krtek Racing Team byl Michal Kotek-Daniel Bartoš, kteří byli připraveni sehrát klíčovou roli v boji o první místo v nabité skupině H1, do které bylo přihlášeno celkem 11! Trabantů.


Jako první opustila depo Verča s Honzou. Bohužel, několik stovek metrů po startu se jedna ze svíček rozhodla, že si zahraje na Gagarina a vystřelila, takže posádka musela vůz odstavit u krajnice a nezbylo než fandit ostatním soupěřům. Díky nedokončené 1.RZ se zbytek závodu pro tuto posádku stal pouze prostředkem ke sbírání zkušeností bez nátlaku na výsledek.


Druhá posádka ve složení Michal Kotek - Daniel Bartoš se po roční pauze od začátku pustila do boje naplno. Výkon jejich motoru sice nestačil na úplnou špičku ve skupině, ale i tak celá posádka podávala kvalitní výkony. Ty byly na konci soutěže odměněny konečným druhým místem ve skupině a celkovým 53.místem z celkové stovky startujících. Ke konci soutěže, zhruba 3 kilometry před cílem se posádka potýkala se závadou na řízení a v jednu chvíli i zvažovala odstoupení, ale nakonec kluci zatli zuby a s "kniplem" namísto volantu soutěž dokončili (viz video).


 

Celkově hodnotíme V.Podbrdskou Rallye Legend za úspěšnou. Získané zkušenosti i dílčí výsledky nás ženou zase kupředu. Velký dík patří našim mechanikům Lukášovi a Martinovi, kteří se po celou dobu starali nejen o naše týmová auta a bez kterých by to rozhodně nešlo. Rozsáhlejší fotogalerie posbíraných fotek zde. Děkujeme všem fotografům za zachycení všech dvoutaktních ďáblů...