VI. Podbrdské setkání legend

15.05.2017 21:29

První květnový víkend jsme absolvovali první letošní závod. Tím bylo VI. Podbrdské setkání legend pořádané KBS motorsport a RKHA. Tradiční soutěž plná krásných historických aut. Startovní listina čítala na devadesát přihlášených posádek z toho desítku Trabantů ve skupině H1. Je pravda že rychlý charakter trati nahrával spíše silnějším vozům, ale díky deštivému počasí se výkonové rozdíly pomalu vyrovnávaly.

   

    Tentokrát jsme nasadili do závodu pouze jeden vůz s posádkou M.Kotek / D.Bartoš. Úkol zněl jasně - pobavit sebe a hlavně promoklé diváky kolem trati. To se nám celkem dařilo a jízda bokem nás opravdu bavila i díky špatné volbě pneumatik na prvních třech RZ. Hned na začátku soutěže nás pozlobila technika, kdy v první RZ se uvolnilo plynové lanko a tak vůz jel pouze na půl plynu a za cílem už vůbec. Oprava byla jednoduchá. To se ovšem nedalo říct o ustřiženém klínku na čepu zadního kola. Ten způsobil že se kolo nedalo utáhnout ani povolit a jeho vůle se stále zvětšovala. Díky tomu jsme první dvě RZ absolvovali s proměnlivou geometrií zadní nápravy. Po zrušení RZ 3 jsme pak měli dostatek času na opravu. Tímto bych rád poděkoval všem trabanťákům i soupeřům z jiných tříd za ochotu a snahu pomoct. Byl to pro nás důkaz že sportovní duch a kamarádství z tohoto sportu ještě nevymizelo.
    V druhé sekci jsme konečně správně obuli a i přes obrovské množství vody na silnici i na předním skle se nám dařilo zajíždět slušné časy. Je pravda že tuto skutečnost jsme zjistili až po závodu, jelikož za celý den jsme do výsledků nekoukali. Těžké podmínky nám zkrátka vyhovují. Takže na příští závod si asi opět budeme přát průtrž mračen. Snad jen ten hadr od oleje, kterým jsme v dešti čistili okno zevnitř bychom měli vyměnit za skutečnou Clarinku.
   

V konečných výsledcích soutěže naše posádka obsadila třetí místo ve skupině H1 a 55.místo absolutně. Vedení ve skupině jsme ztratili až v poslední RZ, kdy náš motor ztrácel výkon. A nebýt naší rozevláté jízdy pro radost, mohl být výsledek i lepší, ale to by nebylo ono pro oko diváka ani objektivy fotografů. Co nás baví velmi je vyrovnanost posádek ve skupině. Na druhé místo nám scházelo přesně 0,1 sec v celkovém pořadí. A první čtyři posádky se vešly do dvaceti vteřin. To je to pravé napínavé závodění.

Děkujeme všem za podporu a fandění. V příloze pár posbíraných fotek od profifotografů a níže pár odkazů na videa.

Reportáž RFK kde i my máme svých pár vteřin slávy :-)
Krátký sestřih od Jan Petrbok
Sestřih našeho onboardu z RZ6 kde místy opravdu lilo a ven jsme viděli jen hrubé obrysy.

Naše další počínání můžete sledovat již brzy na akcích The MOST Trabant a LEGENDY 2017