15. Multi-S Radouňská Rallye 2021

02.07.2021 21:59

15. Multi-S Radouňská Rallye 2021

 

Poslední červnový víkend jsme se po dlouhé době účastnili prvního velkého závodu - 15. Multi-S Radouňská Rallye. Dvoudenní soutěž s jednou noční a jednou denní etapou a celkovou délkou 400 kilometrů. Tratě situované do blízkého okolí Jindřichova Hradce byly sice rychlejšího charakteru, ale nakonec chutnaly i našemu Trabantu z nejslabší kategorie H1. Ta byla obsazena celkem 6ti nabušenými vozy stejné značky.

 

Pro naši posádku se startovním číslem 129 ve složení M.Kotek / Z.Barták, na samém konci startovního pole, to byla velká výzva. Nově postavené auto bylo potřeba pořádně otestovat. Posádce chvilku trvalo, než se po dvouleté pauze opět sehrála, ale šli jsme do toho naplno. A na začátek nás hned čekaly 4 noční rychlostní zkoušky. Test byl tedy se vším všudy – Tma, mokro, šotolina, dlouhé přejezdy… Nechybělo opravdu nic. Čekali jsme dětské nemoci a tak spíše než výsledky jsme sledovali chování auta a postupně se snažili o jeho ideální nastavení.  Trochu nás trápily ze začátku brzdy a tak brzdné body byly zbytečně daleko, nicméně s přibývajícími kilometry  vše začalo fungovat. Jediný ověřený komponent byl motor pocházející z našeho prapůvodního „Subaru“ a tak zde jsme problémy opravdu nečekali. Chyba. Motor jel max na půl plynu. To se částečně podařilo odstranit upravením sání. Po RZ2 nám začala zásadně klouzat spojka na 4 a 5rs. Tu se našemu dvornímu mechanikovi podařilo vyměnit až během plánovaného ranního servisu.  

 

Do druhé etapy jsme nastupovali na čtvrtém místě s odhodláním nenechat nic zadarmo. Motor ale proti kopci stále neměl potřebný výkon a kopců bylo bohužel dostatek. Po dlouhém přejezdu na RZ6 a projetí časovou kontrolou zůstal v převodovce zařazen natrvalo 2 rychlostní stupeň. S tím už závodit opravdu nešlo. Tady pro nás závod skončil. Zařadili jsme se tak po bok dalších 43 posádek, které cíl soutěže nespatřily. I to značí, že jsme si pro test vybrali pravděpodobně jeden z nejtěžších závodů ČMPR.  I přes to jsme si soutěž užili, dosáhli několika slušných časů a hlavně to pro nás mělo přínos při dalším ladění našeho nového speciálu. Na další soutěž již bude vše připraveno na 601%.

 

Nutno ještě podotknout, že jeden člen našeho týmu byl zapůjčen na hostování do konkurenčního HRT. Posádka D.Zmijarov / V.Kotková se Škodou Favorit vybojovali po infarktovém závěru třetí místo ve skupině H5. Gratulujeme!

 

Nyní nás čekají nutné opravy a úpravy techniky. Dalším závodem bude pravděpodobně některý z podniků Českomoravského Poháru. Držte nám palce. Mezi tím máme pozvánku na několik výstav, sledujte náš Facebook