GOLEMTECH Podbrdská Rallye LEGEND 2015

14.05.2015 09:42

Vážení fanoušci a příznivci Krtek Racing Teamu.

Letošním prvním velkým závodem v rallye byla pro nás ve dnech 8. a 9.května IV.GOLEMTECH Podbrdská Rallye LEGEND. Do závodu byly přihlášeny dvě teamové posádky V.Kotková / M.Bulinová ve skupině "P" a M.Kotek / D.Bartoš ve skupině "H1". Nutno zmínit že krom závodníků byl nedílnou a velmi užitečnou součástí tým mechaniků, bez kterých bychom závod rozhodně nedokončili. Tímto bych rád jmenovitě poděkoval Ing.Martinu Kotkovi, Lukáši Hudečkovi a Stanislavu Bláhovi. Jak to tak na podobných závodech bývá, tak zázemí skupiny H1 (Trabantů) bylo propojeno v jeden velký servis. Krom dobré atmosféry zde naplno fungovala vzájemná materiální a mechanikovská pomoc.



Posádka Michal Kotek / Daniel Bartoš - Trabant 601P (skupina H1)
Posádka vstupovala do závodu připravena po všech stránkách. Vůz byl od minulého vítězného závodu naladěn a proběhly jen kosmetické změny. Navigátor měl v rallye absolutní premiéru. Sice jsme absolvovali předzávodní test, ale v ostrém tempu v Trabantu je to přece jenom všechno jinak. Přesto musím konstatovat že Dan se navigátorské funkce zhostil na jedničku a v autě vše klapalo jak má. Bohužel tomu tak nebylo stejně i pod kapotou. Hned v polovině první rychlostní zkoušky se náš motor zastavil. Po opětovném nastartování opět ožil a dokonce jsme i předjeli před námi jedoucí posádku, ale v tom okamžiku se zastavil podruhé. Po chvilce odpočinku jsme jej opět přinutili k činnosti a dojeli až do cíle. Na přejezdu k RZ2 jsme provedli pár technických zásahů na základě rad zkušenějších soupeřů. Nakonec jsme s přidřeným motorem dokázali bez zásadnějších problémů odjet celý zbytek soutěže a získat tak krásné druhé místo ve skupině H1 a 44.místo v absolutním pořadí.


Posádka Veronika Kotková / Markéta Bulinová (skupina P)
Ostřílená dámská posádka zvítězila stylem start-cíl. Je pravdou, že jejich vůz už od počátku protestoval a na tento závod vyloženě nechtěl. Ještě den před odjezdem jsme byli nuceni vrátit do vozu loňskou evoluci motoru. A motor byl nakonec to jediné co posádku netrápilo. Postupně se na voze projevily zásadní závady na elektroinstalaci, chlazení, převodovce a dodávce paliva. Nebýt všehoschopných mechaniků, tak Veronika s Markétou nedojely ani první polovinu závodu. Veronika jako pilotka měla doteď velké štěstí v bezproblémovém fungování vozu. Musím říci, že i přes to že se nyní projevilo několik po sobě jdoucích závad, tak se vždy snažila je logicky řešit, vypořádat se s nastalou situací a dostat Trabanta za každou cenu k mechanikům do depa. Samotná jízda a nástrahy trati posádka zvládala s přehledem a nedokázali je rozhodit ani rychlé předjížděcí manévry nejsilnějších vozů jedoucích za nimi. Přestože posádka startovala s absolutně nejslabším vozem, tak zajížděné časy tomu rozhodně neodpovídaly. Dosažené umístění je korunováno přídělem bodů do poháru TWRC a tím i průběžnou vedoucí pozicí.



Během celé závodní soboty nás provázelo velmi proměnlivé počasí. Kromě neustálého střídání pneumatik a oprav vozů bohužel nezbylo mnoho času na focení. Zde je jen malá galerie vlastních fotografií. Pár snímků od profesionálních fotografů můžete nalézt zde a fotogalerie od spřáteleného teamu zde.

Letošní Podbrdská Rallye je za námi a zúčastněné vozy nyní čeká několik zásadních zásahů pro přípravu na příští závod. Další akcí, na které Krtek Racing Team bude účinkovat, je Plzeňský Autosalón konaný již tuto sobotu 16.5.2015 v OC Olympia. Zde představíme naše "pruhované" vozy a pro změnu i veterána W311.


Děkujeme za vaši přízeň a podporu a těšíme se na viděnou třeba zrovna na Autosalónu v Plzni.