Rally Kramolín + Waran Rally Slalom 2014

11.11.2014 20:26

Vážení fanoušci a přiznivci Krtek Racing Teamu.

Se zpožděním přináším report ze dvou uplynulých soutěží kterých se KRT zúčastnil v silné sestavě.

Tou první byla  28.9.2014  IV. Historic Rallye Kramolín 2014. Tato soutěž byla letošním vrcholem sezony a tak zde startovaly hned tři naše vozy ve dvou skupinách.
   

 

Na start závodu se postavila nejkrásnější teamová posádka V.Vačkářová / M.Bulinová s vozem Trabant 601R do skupiny "P" kterou suveréně ovládla. Jejich průjezdy patřily k těm klidnějším, ale čistá stopa, stálost výkonu a ve výsledku i dosahované časy zaslouží velkou poklonu. Dámská posádka si tedy krom vítězství ve skupině "P" odvážela i pomyslné třetí místo ve skupině "H1" a to se slušným náskokem na čtvrtého.

   


Druhou posádku tvořilo osvědčené duo M.Kotek / Jan Cimr s nově testovaným vozem Trabant 601P. Této posádce se podařilo suveréně vyhrát několik rychlostních testů, ale pak je potrápila technická závada palivového systému. S velkým úsilím a za vydatné pomoci okolních teamů se podařilo závadu odstranit a poslední dva testy opět ovládnout. Bohužel celková časová ztráta byla natolik velká že to stačilo pouze na čtvrté místo v "H1". Nicméně první start nového vozu hodnotíme kladně. Nové komponenty podvozku fungují nad očekávání. Zbývá doladit palivový systém, dodělat osvětlení pro noční RZ a na příští sezonu máme opravdu kvalitní "nářadí".
   


Třetí posádku tvořila nová teamová dvojice Z.Vršecký / I.Mergl s naším osvědčeným vozem Trabant 601F. Oba pánové přesedlali ze soutěží závodů do vrchu na rallye. Nadšení i jezdecké dovednosti jim nakonec vynesli 1.místo ve skupině H1. Věřím že příští sezonu bude tato posádka pravidelným účastníkem dalších závodů.

Celkově hodnotím soutěž
IV. Historic Rallye Kramolín 2014 jako velmi povedenou. Krtek Racing Team jako celek podával kvalitní výkony a i na jeho nejslabší vozy ve startovním poli byl pěkný pohled.

Zde je několik odkazů k soutěži:

Celkové výsledky 4. Historic Rallye Kramolín 2014
Sestřih průjezdů posádek Krtek Racing Teamu Video sestřih
Fotografie od sportovních fotografů fotogalerie

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________
 

    Druhou soutěží, která následovala zhruba po měsíční pauze byl 2.11.2014 VI. Waran Rally slalom 2014. Tento závod je již tradiční tečkou za soutěžáckou sezonou na jihu čech. Krtek Racing Team je pravidelným účastníkem a tak ani letos jsme nemohli chybět. Tentokrát pouze s jedním vozem Trabant 601R startovali hned tři jezdci. Z počátku to vypadlo bledě, jelikož v sobotu cestou na závod se na voze porouchala převodovka, která následně zapřičinila i destrukci spojky. Přes noc se podařilo dojet 100km na základnu pro nové díly a v půjčené garáži vše opravit. v neděli tedy na startu stáli V.Vačkářová, M.Kotek a L.Hudeček. Konkurence byla letos opravdu kvalitní a tak se jezdilo na samé hranici možností vozu i pilotů.


   

    Veronika v dámské kategorii neponechala nic náhodě a suveréně si dojela pro vítězství. V hodnocení Trabantů obsadila 4.místo se zhruba jednovteřinovou ztrátou na třetího. Velmi povedený výsledek!
    Lukáš z pozice mechanika překvapil. Jeho časy jen těsně atakovali první příčku ve skupině. Jeho jízda byla pěkná, místy možná až příliš dravá. Nakonec z toho bylo s minimální ztrátou druhé místo ve skupině Trabant. Je vidět že do budoucna lze očekávat že by se mohl objevit za volantem častěji.
    Michal, tedy já. Od hlavního jezdce a šéfa týmu se očekávaly výsledky nejvyšší. Snažil jsem se vyvarovat chyb a co nejplynulejší jízdou obhájit loňské prvenství. Ve skupině se to dařilo, snad jen kromě jedné rozjížďky, kde výšezmiňovaný Lukáš zajel o 0,03 sec lepší čas. Konečným výsledkem bylo 1.místo ve skupině a 4.místo v absolutním hodnocení.



Celkově hodnotím soutěž jako velmi zdařilou. Opět jsme dokázali že KRT mezi soutěžáky něco znamená a hlavně že i s Trabantem lze stále zajíždět výsledky na vršku výsledkové listiny.
Zde je několik odkazů k soutěži:

Fotogalerie objektivem KRT: fotogalerie
A několik videí:    M.Kotek - jízda, M.Kotek - onboard, L.Hudeček - onboard, V.Vačkářová - jízda

 

______________________________________________________________________________________________________________________



Před koncem roku nás čeká ještě slavnostní vyhlášení výsledků Trabant Wartburg Racing Cupu (TWRC) a přebrání příslušných cen. Dle průběžných výsledků vypadá hodnocení následovně. V.Vačkářová / M.Bulinová - 3.místo ve skupině A1. M.Kotek / J.Cimr - 3.místo ve skupině A2 a Z.Vršecký / I.Mergl - 2.místo ve skupině A2. Gratulujeme!

Děkuji že jste dočetli až sem a doufám že nám zachováte přízeň i v příští sezoně 2015. O tom co se bude dít v zimní pauze se dočtete buď na teamových stránkách www.KrtekRacingTeam.cz nebo na teamovém facebooku 

 

Za Krtek Racing Team

M.Kotek alias Krtek

Diskusní téma: Rally Kramolín + Waran Rally Slalom 2014

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek