Rally Stage Písek II

17.03.2015 16:51

V neděli 15.3.2015 se náš team zúčastnil Rally Stage Písek II na závodním okruhu v Písku-Hradišti. Po zimních přípravách strojů to byl první závod a tak jsme víceméně jeli otestovat techniku bez velkých ambicí na výsledek. Na start se nakonec postavily tři vozy ve dvou různých skupinách.

První posádku tvořil Albert Muller a jeho Trabant 1.1. Tento vůz jel původně pouze jako doprovod, ale naskytla se možnost startovat ve skupině TWRC/A1. Bohužel jej trápily vleklé technické problémy s motorem a vůz neměl potřebný výkon. Ani po několika zásazích se nepodařilo závadu odstranit a tak se Albert protrápil až do cíle. Odměnou že to nevzdal mu bylo třetí místo ve skupině.


 


Druhým nasazeným vozem byl teamový Trabant 601R s Veronikou Vačkářovou za volantem. Tento vůz dostal přes zimu novou evoluci motoru a tak jsme čekali jak bude fungovat a co na to pilotka. Ta byla spokojena a podávala velmi pěkné výkony bez zbytečných chyb a na dosahovaných časech byl znát jasný progres. S absolutně nejslabším vozem ve startovním poli dokázala konkurovat i silnějším speciálům a nakonec vyjezdila krásné druhé místo ve skupině TWRC/A1. V původně vypsané kategorii žen by se umístila též na druhém místě za J.Voříškovou s nadupaným Suzuki Swift.



Třetím startujícím speciálem byl Trabant 601P který pilotoval šéf týmu Michal Kotek. Od posledního loňského závodu jsme na voze provedli několik změn a tak jsme čekali jak se projeví v ostrém závodě. Po počáteční chybné volbě pneumatik, kdy při tréningu bylo vozidlo více mimo trať než na ni, se samotný závod vyvíjel nad očekávání dobře. Je pravda že na kluzkém povrchu bylo velmi obtížné dávkovat brzdy se závodním obložením, ale i díky osychající trati se nakonec povedlo vyhrát ve třídě všechny tři měřené rozjížďky a tím i třídu TWRC/A2. Vítězství je o to cennější že se podařilo porazit i Pany závodníky jako je J.Formánek a J.Webinger. Pánové stále předvádějí moc pěkný sport a je nám ctí s nimi soutěžit. Umístění na 14tém místě v absolutním pořadí ze 42 startujících je důkaz že Trabanti jsou stále velkou konkurencí i pro silné soudobé vozy.


 


Závěrem nutno říci že se závod velmi podařil a i přes počáteční náročné klimatické podmínky vše dopadlo nad očekávání. Poděkování patří mechanikům za naladění vozů v dílně i v depu, pomocníkům za přípravu KRTeringu a v neposlední řadě partnerům týmu za materiální podporu. Naší fotogalerii naleznete na teamových stránkách a ostatní fotogalerie například ZDE a ZDE. Odkaz na kompletní výsledky závodu ZDE.